Dla prasy

Artykuły prasowe

Komunikaty prasowe

Materiały graficzne

Serwantka – zapomniany mebel, który wraca do łask

Styczeń 2011

Serwantka to rodzaj przeszklonej szafki z półkami służącej eksponowaniu ozdobnej zastawy stołowej, wyrobów z porcelany, szkła, sreber lub gustownych bibelotów. Po okresie mody na zunifikowane wnętrza ten zapomniany mebel wraca do łask jako wyrafinowany symbol elegancji, podkreślający zamiłowania kolekcjonerskie właściciela, nierzadko także, jako element historii spleciony z losami rodzinnych pamiątek. Firma MEBIN – producent mebli stylowych i nowoczesnych ma w swojej ofercie kilka przykładów interesujących rozwiązań tego mebla. Serwantki z kolekcji Szmaragd i Opium to pojemne trzy i -czterodrzwiowe szafki (przykładowe wymiary serwantki Szmaragd 4D 206x214x60 i serwantki Opium 3D 135x206x56) z oszklonymi wystawami, aksamitowanymi tyłami i dyskretnym oświetleniem służącym jeszcze lepszej ekspozycji ich zawartości. Serwantki Szmaragd i Opium powstałe z inspiracji włoskim stylem, mimo okazałych rozmiarów cechuje lekkość i finezja wykończenia. Najwyższa jakość użytych materiałów, oryginalne podwójnie gięte fronty i specjalnie frezowane pilastry są godne każdego pomieszczenia urządzonego w solidnym, mieszczańskim stylu.

Pobierz tekst artykułu w formacie MS Word - plik DOC/ZIP